Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Clipa unui fulg de zăpadă

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-girl-s-face-snow-image23059429  V-ați întrebat vreodată ce este zăpada?… O puzderie de fulgi căzuți unul peste altul… adică o infinitate de povești fragile ca răsuflarea îngerilor, ce se așează unele peste altele, în straturi cuminți, odată cu fiecare fulg căzut. Povești?… Dar când au timp fulgii de zăpadă să aibă o ”poveste”, când viața lor se scurge în cele câteva clipe ale căderii lor din puful norilor până la mantia de zăpadă?

Căderea fulgilor însă, nu este povestea lor, ci doar încununarea ei. Căci fulgii sunt crâmpeie din sufletele duse care se-ntorc ca să ne desăvârșească nouă fericirea. Oare nu de aceea dantela rochiilor de mireasă repetă obsesiv enigmaticul motiv stelar al fulgului de zăpadă?… Și nu e oare acea rochie expresia desăvârșirii fericirii prin iubire?… Și n-ați observat că fulgii sunt mereu prilej de bucurie – copiilor pentru joacă, pământului pentru belșug și rod?

Sunt însă și fulgi triști, care se-ntorc să împlinească fericirea ce lor le-a fost refuzată…

– Uite ce fulg mare, parcă stă se frângă!

Și fulgul se frânge, fiindcă el ninge din sufletul frânt al celui izgonit înainte de vreme, și-i greu fiindcă poartă în sine durerea uitării alături de întreaga povară a iubirii nedăruite.

– … și-a căzut chiar pe genele tale! Dar s-a topit…

… căci fulgii cei mari și grei nu cad niciodată pe copaci sau pe case, ci numai pe gene, întotdeauna pe gene, și mor într-o lacrimă de infinită iubire pe obrajii celor care nu i-au vrut.

 

  Sursa imaginii: Dreamstime

Publicată în revista ”Altfel” nr 22 / februarie 2001

Publicată în volumul ”Amintirile Mării” – Editura Moroșan, 2003

 

 

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply