Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Fluturi incolori

http://www.dreamstime.com/stock-photo-butterfly-image10934620

Când am plecat, era o noapte fără lună. Și marea a încercat zadarnic să mă facă să rămân, legându-mi gleznele cu lanțuri de spumă. Căci în locul de unde nu aș fi vrut să plec niciodată, doar trupul meu învins a rămas prăbușit pe nisip ca o statuie sfărâmată, cu pletele pline de sare și scoici alungindu-i umbra întunecată.

Iar sufletul meu a zburat departe, să-și caute lumina pierdută în îndepărtatele insule ale paradisului. Însă oricât a rătăcit pe neștiutele plăji sălbatice, oricât l-au nins florile înmiresmate de portocal, nu și-a regăsit liniștea. Și într-o zi a zburat sus de tot, până la Dumnezeu, și L-a rugat să-l lase să se-ntoarcă să trăiască mai departe nedespărțit de ceea ce a iubit atât. Și atunci, din mâinile lui Dumnezeu, a zburat înapoi spre lume un fluture cu aripi străvezii.

Te-am făcut incolor ca nimeni să nu poată să te vadă, dar odată ce pleci, eu nu mai am putere asupra ta. Va trebui să lupți singur să rămâi astfel. Nu uita că nu ești un fluture, ci un suflet, și dacă vei fi văzut va trebui să te întorci fără ca mai apoi să-ți fie îngăduit să pleci a doua oară. Și pentru asta trebuie să rămâi mereu bucurie și lumină. Să nu îngădui nici unei tristeți să te atingă, căci numai ea ți-ar putea aduce înapoi culoarea aripilor. Fluturii străvezii sunt fluturi fericiți”.

Astfel m-am întors lângă tine, să te veghez până în ziua când vom fi amândoi fluturi zburând spre paradis. Și iartă-mă dacă, pentru a-mi păstra starea de fericire, trebuie să-mi închipui că încă mă iubești. Și că dacă atunci, demult, într-o noapte fără lună, nu m-ai căutat să mă chemi înapoi, a fost numai pentru că n-ai știut unde am plecat.

 

 

Publicată în revista “Altfel” nr 25 / mai 2001

Publicată în volumul “Amintirile Mării” – Editura Moroșan, 2003

 Sursa imaginii: Dreamstime

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply