http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-depressed-looking-out-window-image8675678

Deşteaptă-te, frate, şi nu mai visa
C-afară nu-i nimeni,
Nimic din ce-ai vrea
O dată măcar să mai fie…
(Ion Minulescu)

Dincolo de ferestre s-a lăsat noaptea. Şi-i plină de greieri. Şi sufletu-i pustiu ca paginile albe dintr-un jurnal în care un îndrăgostit cu dragostea ucisă nu va mai scrie niciodată. Zvonurile nopţii arcuiesc curcubee de şoapte peste aşteptări şi tăceri. Au început să se scuture frunzele-a toamnă, dar nu se-aude foşnetul lent al tristeţii lor răvăşite de paşi.

Era o noapte ca şi-acum la ceasul când o mână blândă ca o aripă a şovăit o clipă înaintea chemării fără de vorbe care avea să-i aducă aproape de suflet ochi verzi.

Şi noaptea asta seamănă celei de-atunci, cu-aceleaşi depărtate şoapte înfiorându-i albastrul de cerneală. Şi poate tot aceiaşi greieri care scriu acum, cu trilul lor, pe colţul de gând o delicată amintire, întâmpinaseră şi-atunci, în cântec, surâsul aproape uitat răsărit deodată-n fereastră la umbra genelor lungi.

A mai căzut o frunză-n legănare lentă şi s-a stins într-o risipire cu parfum amărui ca-n aşteptarea ultimei sentinţe-a toamnei… şi-a unui pas care s-o strivească.

Şi trece timp… şi frunza muribundă-şi pâlpâie în noapte nostalgia culorii pierdute, oglindindu-se-n nuanţa de ape adânci a ochilor ce numără cu zbaterea lor treceri de umbre. Şi umbrele trec rar, tot mai rar, tot mai stins… şi-o osteneală împăienjenită coboară umbra lungilor gene peste aşteptarea aburită de-o lacrimă.

… şi cine-ar fi tulburat cu trecerea lui decorul nopţii de-nceput de toamnă, ar fi văzut cum se stinge-n tăcere o frunză-n singurătate vegheată ca-ntr-un ritual păgân de două talismane de jad pe care somnul le-a uitat la o fereastră.

 Sursa imaginii: Dreamstime

 

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply