Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Lacrimile cerului

http://www.dreamstime.com/stock-photography-falling-star-image19853422 Se spune din bătrâni că stelele căzătoare sunt intâile călăuze blânde ale sufletului care se desprinde de lumea pământească pășind în lumină și totodată balsam durerii celor rămași în urmă. ”Când cade o stea, se urcă un suflet la cer”.

Și totuși, noapte de noapte, câte o stea poate fi văzută căzând mereu și mereu, în același loc al cerului. Profeție? Semn? Chemare?

Cine s-ar duce să dezlege această taină, ar descoperi, în oricare din aceste locuri, câte un mormânt abandonat, năpădit de buruieni. Mai trist chiar decât faptul că oamenii mor, este că sunt dați uitării. Căci nu atunci când părăsește această lume un om moare cu adevărat, ci atunci când încetează să mai trăiască în amintirea celorlalți.

De aceea, în lungile nopți de singurătate ale eternității celor duși, peste mormintele lipsite de lumina oricărei flori cerul plânge cu stele căzătoare.

Susa imaginii: Dreamstime

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Comments

comments

Leave a Reply

404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.