Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Meri la marginea mării

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-beach-tree-vision-image5145876Sunt măr înflorit la marginea mării. De când n-am mai rodit, frunzele mi-au fost invadate de alge și florile acoperite cu cristale de sare. Cei care trec pe lângă mine îmi plâng de milă, crezând că nu pot respira sub povara acelei materii moarte care mă acoperă, crezând că marea m-a învins. Dar eu știu că nu e așa, iar florile mele sărate împreună cu foșnetul frunzelor-alge se leagănă în vânt într-un cântec pe care îl știu doar eu, căci nici un instrument din lume nu știe cânta cântecul florilor de sare.

Acest cântec este povestea mea și spune că eu sunt copilul iubirii pământului cu marea. Am crescut din trupul tatălui meu pe țărmul mării, ca să fiu aproape de mama care-și trimitea valurile spre mine, îmbrățișându-mi cu dragoste rădăcinile. Însă îmbrățișarea mamei a făcut ca primul meu rod să se risipească în nisip, căci merele mele erau atât de sărate încât nici un om sau animal nu le putea mânca.

Atunci vântul, fratele meu mai mare, mi-a purtat departe semințele risipite, le-a alintat cu razele soarelui, le-a scăldat în apa dulce a râurilor și, sărutându-le, le-a dat spre legănare tatălui nostru pământul, din al cărui trup au crescut apoi merii cu mere dulci și flori de lumină.

A fost întâiul meu rod, dar nu și ultimul. Căci chiar dacă am rămas mereu neroditor, renasc în fiecare primăvară prin toți acei copii ai mei, merii dulci ai pământului.

Acesta-i adevărul despre mine pe care eu singur îl știu. Numai eu știu că nu sunt nici ucis de mare, ci iubit de ea, nici singur, căci sunt tatăl tuturor merilor dulci ai pământului. Numai eu știu de ce merii nu înfloresc niciodată la marginea mării.

 


Publicată în volumul “Amintirile Mării” – Editura Moroșan, 2003

Sursa imaginii: Dreamstime

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply