Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Ora pierdută

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-time-flies-to-end-world-metaphor-image15998939

Vine un timp când limbile ceasului trebuie mutate peste prăpastia unei ore, vine un timp când nu se poate altfel. Dar mi-e teamă. Voi pierde o oră din viață, o oră care nu știu ce va lua cu ea.

Privesc cadranul pendulei și mă tem. Mă tem să nu adorm ca nu cumva ora aceea să-mi scape printre degete fără s-o pot opri. Căci ora pierdută mi-ar putea lua cu ea culoarea ochilor și mâine m-aș trezi cu ochi orbi, de statuie lipsită de bucuria luminii. Sau poate ora care fuge, fuge cu întreaga povară a bagajului de iluzii, lăsând în urmă un pustiu veșted. Dacă nu cumva ora care-mi scapă va lua cu ea, întocmai ca un hoț, ce va găsi mai scump: neprețuita comoară a amintirilor de dragoste.

Cu toate acestea însă, mă voi lăsa să adorm. Căci dincolo de perfida teamă tremură firav o pâlpâire de speranță. Poate că ora pierdută, ora care fuge, ora care-mi scapă, va lua de pe umerii mei imensele ceruri amare ale singurătății. Dar asta nu voi ști decât mâine dimineață.


Publicată în volumul “Amintirile Mării” – Editura Moroșan, 2003

 Sursa imaginii: Dreamstime

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply