Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Pantofii aurii

Pantofii auriiObișnuia să se joace cu fetele care locuiau în casa cea mare. Uneori li se alătura și Ramona, fiica celeilalte familii bogate din cartier. Eliza se bucura că fetele bogate o acceptau și o tratau ca pe o prietenă a lor.

Se apropia Crăciunul și Elizei îi plăcea atât de mult să privească pregătirile care se făceau în casa cea mare, în special împodobirea unui brad gigantic, ca în poveștile cu zâne. Ea nu avea niciun brad acasă decât dacă ar fi adus câteva crengi din pădure, împreună cu lemnele de foc, și le-ar fi împodobit cu panglicile colorate furate în secret din coșul de gunoi al fetelor bogate.

Eliza abia aștepta să le ajute la pregătiri. Era nerăbdătoare să agațe în brad jucăriile colorate, lumânările și toate acele lucruri strălucitoare, așa cum făcuse și anul trecut, primul an când locuise acolo după ce se mutaseră. Anul trecut fetele îi dăduseră ghetele lor vechi, pe care nu le mai purtau, fiindcă prin ghetele ei crăpate intrau apa și zăpada.

Nu uitase niciodată ce făcuseră pentru ea și avea să le fie recunoscătoare toată viața. Ar fi vrut să le dea cadouri minunate pentru a-și exprima recunoștința. Dar nu le putea oferi decât fructele culese din copaci sau din pădure. Fetele bogate însă nu se plângeau niciodată și o tratau ca pe o soră.

Se gândea la toate acestea pe când mergea spre casă. Ziua era scurtă și seara albastră se lăsa peste câmpuri. Luminile care se aprinseseră în casele prietenelor ei îi luminau drumul și ea zâmbea gândindu-se cât de cald trebuie să le fie împreună. Se întreba dacă aveau destul ulei pentru lampă în seara asta, ca mătușa ei să poată termina broderiile din care își câștigau existența.

 

 Dacă doriți să citiți continuarea, achiziționați volumul “Urmele paşilor

Cititorii din străinătate pot achiziționa cartea în limba română sau în limba engleză

Ilustrație de Adela Șerban

Apreciați pagina de Facebook a acestei cărți

 

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web
se poate face numai cu acordul scris al autorului.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *