Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Picătura de apă

http://www.dreamstime.com/stock-photos-water-drop-image14352013O picătură oarecare de apă pe o masă oarecare, într-o seară de iarnă. O privesc fix întrebându-mă când și de unde o fi căzut acolo, că parcă acum câteva clipe nu era și totuși parcă ar fi dintotdeauna acolo, încât nici eu nu mai știu dacă eu o privesc sau ea mă privește.

Nu am privit niciodată cu atenție o picătură de apă și acum văd că e făcută din oglinzi multiplicate la infinit; într-una se răsfrânge iarna de afară, în alta umbra violetă a unui buchet de flori albe, în alta luna țesând din raze o rochie de mireasă iar într-o altă oglindă eu: mireasa așteptându-și iarna și rochia și buchetul.

Dar pe când vroiam să mă privesc înveșmântată în argintul rochiei de lună, am înțeles că silueta acelei mirese inutile nu e decât oglindirea vasului cu flori albe din tabloul de pe perete.

Căci picătura plină de oglinzi nu fusese decât o lacrimă ce se evaporase în marea tăcere a iernii, iau eu rămăsesem să privesc fix, ochi în ochi, un alb cristal de sare.

 

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply