Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Pietre albe

http://www.dreamstime.com/stock-photos-love-ring-image23321383

Pietrele albe au scânteiat când mi-ai dat inelul, de parcă o rază de soare se reflectase în ele. Dar era noapte. Soarele dormea demult. Strălucirea venea din oglindirea chipului meu cu ochi surâzători, înlăcrimați de fericire. Un inel cu pietre albe… un inel de la tine.

Nu știam dacă era o promisiune a fericirii sau doar eu îmi doream să fie astfel. Știu numai cât de mult am iubit inelul acela, știu numai că îl luam cu mine de câte ori trebuia să trec peste un obstacol – fie că era doar o zi care avea să fie grea, fie că era ceva în care trebuia cu orice preț să reușesc. Și reușeam. Inelul mă ajuta întotdeauna.

Nu ți-am spus niciodată, fiindcă știam ce ai fi răspuns. Mi-ai fi spus încă o dată că astfel de lucruri nu există. Că poate mințile omenești pot comunica de la distanță, prin telepatie, dar comunicarea cu un obiect e imposibilă. Cum ar putea fi altfel când obiectul nu este viu, prin urmare nu are rațiune?

Rațiune nu are. Dar ar putea avea suflet. Sau măcar ar putea fi legat de sufletul cuiva care ar trăi în el. Așa cum trăia sufletul tău în inelul de argint masiv cu pietre albe scânteietoare, care părea să-mi strângă ușor degetul în momentele grele, de parcă mi-ar fi spus că nu sunt singură, că tu ești acolo ținându-mă de mână.

De când ai plecat, n-am mai simțit niciodată asta. Abia acum înțeleg că nu inelul mă ajuta, ci iubirea ta.  Obișnuiesc să-l privesc uneori, ținându-l între degete și mișcându-l încet, căutând să prind o rază de lumină care să redea strălucirea pietrelor acum fără strălucire, în care eu tot mai văd oglindindu-se plimbările noastre noaptea pe mailul mării, pe când doar razele lunii reflectate în pietrele albe ale inelului așterneau alei de lumină peste pietrele cenușii din calea noastră.

Și tot abia acum am înțeles că din lacrimile lunii căzând de pe inel pe pietrele cenușii s-au născut pietrele albe ale pământului.

 

 


Publicată în volumul “Amintirile Mării” – Editura Moroșan, 2003

 Sursa imaginii: Dreamstime

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply