Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Scrisoare dintr-un copac

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-martenitsa-tradition-image13575006

 Cândva mi-ai arătat pe dealul copilăriei tale doi copac, cu două trunchiuri și o singură coroană, atât de strâns îmbrățișați că nici măcar tu, care copilăriseși pe dealul acela, nu știai că sunt doi. Sau poate n-ai știut pentru că unul dintre ei, cel mic, a început să crească atunci când m-am născut eu și l-a îmbrățișat pe cel de lângă el și amândoi te-au așteptat să te întorci când nu vei mai fi fost singur și împreună cu iubita ta să le dai nume alegându-i ca simbol al dragostei eterne.

Și acum, în zorii acestei veri, m-am urcat în copacul meu dorind să-ți fiu aproape și să mă simți din nou ca altădată și am început să-ți scriu pe o frunză o scrisoare despre clipele noastre frumoase, despre primăvara în care am agățat de ramura copacului tău un bănuț cu șnur de mărțișor, despre cum alergam printre ferigile și fagii de pe dealul acela și despre cerul înserării plin de umbrele celor doi copaci, de umbrele coroanelor lor, de umbrele coroanelor noastre.

N-am scris prea mult, căci copacul în care stăteam, copacul mic, copacul meu, tremura de jale și de-atâta tristețe, acum când toți copacii sunt verzi, el începutse să plângă cu frunze uscate. Am coborât din el să nu-l rănesc mai mult și am lăsat scrisoarea-frunză împăturită cu grijă în copacul tău. Nu, n-am pus-o la întâmplare, ci am dat-o în grijă unui melc care locuiește acolo. El mi-a promis că ți-o va da când vei veni, dar ca să te recunoască va trebui să-i spui numele cu care am semnat scrisoarea, numele meu și al iubirii pe care tu singur îl știi căci tu mi l-ai dat. Dar dacă nu mă mai iubești, dacă vei fi uitat numele acela, melcul nu te va recunoaște și scrisoarea va cădea cu frunzele toamnei și va muri la picioarele tale, la picioarele mele.

Nimic neobișnuit: lângă atâtea frunze nescrise se va stinge și o frunză scrisă. Dar în primăvara viitoare copacul meu nu va mai înverzi.

 


Publicată în volumul “Amintirile Mării” – Editura Moroșan, 2003

 Sursa imaginii: Dreamstime

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply