Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Zile ploioase

Zile ploioaseVacanța de iarnă a Alexandrei se anunța tristă și petrecută în singurătate. Ar fi vrut atât de mult să fie cu Bogdan, să petreacă toate acele zile împreună. Dar înțelegea că nu se poate, deoarece el trebuia să plece din oraș să-și depună dosarul pentru doctorat la universitate. Cum termenul era doar o zi înaintea ajunului Crăciunului, avea să profite de ocazie să petreacă vacanța cu familia și rudele din oraș… urmând să o sune ca să planifice Revelionul împreună, dacă s-ar fi întors în timp util.

Așa că rămăsese singură de Crăciun, cel mai drag moment al anului pentru ea, iar posibiliatea de a nu fi singură măcar de Anul Nou era și ea foarte mică. Dar înțelegea situația și nu comentase nimic, fiindcă respectase întotdeauna profesia lui Bogdan și preocuparea sa pentru carieră. De aceea îl ajutase și susținuse întotdeauna, cu tot ce putea. De aceea și acceptase această despărțire, mai lungă de o lună, fără măcar să se viziteze la sfârșit de săptămână sau măcar la două săptămâni… și avea să-i fie și mai greu să ȋmpodobească bradul singură, așteptând să o sune de acolo, din orașul unde plecase la universitate.

Însă cu două zile înainte de noaptea magică îi venise o idee strălucită. Era singură și nu avea nimic de făcut… de ce să nu-i facă o surpriză?

De îndată ce îi venise ideea, zâmbise cu emoție și bucurie, gândindu-se cu dragoste la el. Avea să meargă în orașul lui doar de Ajun, când el era plecat, avea să intre în casa lui, să ȋmpodobească bradul dacă el nu ar fi făcut-o deja și să-i lase sub brad cadoul de Crăciun pe care să-l găsească la întoarcere. Ce surpriză poate fi mai plăcută decât să găsești un cadou lăsat în secret de cel pe care îl iubești?

 Dacă doriți să citiți continuarea, achiziționați volumul “Urmele paşilor

Cititorii din străinătate pot achiziționa cartea în limba română sau în limba engleză

Ilustrație de Adela Șerban

Apreciați pagina de Facebook a acestei cărți

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web
se poate face numai cu acordul scris al autorului.

 

Facebook Comments

Leave a Reply