Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Cel singur

 g

Cel singurSe întreabă dacă l-ar putea observa cineva în mulţime. Probabil că nu, de fapt de ce ar face-o ? E doar un om, la fel ca ceilalţi, nu are nimic deosebit, care să atragă atenţia. Doar că uneori singurătatea îl apasă atât de mult, încât îşi închipuie că blestemul prea greu pe umerii lui îl face diferit. Dar când îi vede din nou pe ceilalţi trecând pe lângă el fără să-l observe, înţelege încă o dată că ceilalţi nu pot vedea ori simţi nimic din ceea ce simte el, doar el singur.

Câteodată se gândeşte că ar atrage atenţia oamenilor întocmai ca cineva îmbrăcat în negru într-o mulţime de oameni îmbrăcaţi în alb. Totuşi “negrul” rămâne doar culoarea tristeţii pe care o poartă cu el, nu culoarea hainelor sale. Şi el continuă să se întrebe daca cineva ar putea întoarce capul după ce va fi trecut pe lângă el. Dar nu ştie ce ar face dacă s-ar întâmpla. Nu ştie cum ar reacţiona, nici cum ar trebui să reacţioneze. Nu ştie ce ar trebui să facă sau să spună pentru a-i face ca, după ce s-au oprit o clipă, să zăbovească încă una. Nu ştie ce să facă pentru a-i opri să nu plece, lăsându-l din nou singur. Probabil va afla ce va spune ori va face, atunci când cineva se va opri într-adevăr… dar asta nu s-a întâmplat încă niciodată.

I s-a părut că cineva l-a privit o secundă când a ieşit din Internet-café. Nu mai mult de o secundă, apoi a trecut mai departe. Probabil s-a întrebat  de ce a ieşit atât de trist şi de abătut din locul unde toţi merg aşteptând mesaje de la cei dragi pe care astfel îi simte mai aproape… nu şi-a putut imagina că el nu are pe nimeni care să-i scrie şi singurul loc în care nu se simte atât de singur sunt grupurile de discuţii din lumea virtuală.

 Dacă doriți să citiți continuarea, achiziționați volumul “Urmele paşilor

Cititorii din străinătate pot achiziționa cartea în limba română sau în limba engleză

Ilustrație de Adela Șerban

Apreciați pagina de Facebook a acestei cărți

 

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web
se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply