Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » O chestiune de timp

?????????????????????????????????????????????????????????????????????„E doar o chestiune de timp“, obișnuiai să spui când vorbeam despre noi. „Nu putem planifica ce se va întâmpla peste cinci ani, fie vom fi o familie, fie ne vom fi despărțit.“

Mă treceau fiorii când auzeam cu câtă ușurință vorbeai despre despărțire, lucrul care pe mine mă speria cel mai mult. Dar a fost, într-adevăr, o chestiune de timp. Pentru că nu cinci ani au trecut, ci abia unul, până când ai decis că nu eu eram iubirea vieții tale.

Totuși, eu mi-am petrecut și următorii ani lângă tine, fără ca tu să știi. Nu știam când ai aflat. Am bănuit doar că faptul că am fost concediată din firma ta nu a fost întâmplător. Trebuie să recunosc că mi s-au dat o compensație generoasă și scrisori de recomandare convingătoare, însă pe atunci încă nu înțelegeam cum m-ai descoperit. Acum știu. Știu că a fost pe când studiai lista personalului cu posturi modeste pentru a le acorda măriri de salariu. Și știu şi cum te-ai încruntat și ce furios ai fost, întrebându-te de câte ori te văzusem, de câte ori fusesem lângă tine, fără ca tu să știi. Dar tot nu ai înțeles de ce apoi femeia care îți aducea cafeaua dimineața nu mai purta acea eșarfă care îi acoperea jumătate din față și devenise brusc vorbăreață, de unde până atunci nu scotea un cuvânt.

Atunci ai reușit să mă alungi din nou din viața ta și nu am mai avut o altă cale să mă apropii de tine, mai ales că deveniseși mult mai atent în recrutarea personalului. Am mai găsit însă o ocazie să-ți fiu în preajmă, la petrecerea de Crăciun a firmei, unde mă puteam ascunde după o mască de carnaval. Și așa cum se întâmplă și în povești, a treia oară e cea mai importantă, a treia oară aduce toate rezolvările. Așa a fost și când femeia cu mască din pene de păun ți-a sărit în față, acoperindu-te cu trupul ei, oprind glonțul menit pentru tine.

Dacă doriți să citiți continuarea, achiziționați volumul “Urmele paşilor

Cititorii din străinătate pot achiziționa cartea în limba română sau în limba engleză

Sursa imaginii: Dreamstime

Apreciați pagina de Facebook a acestei cărți

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web
se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply