Home » ...ȘI ALTE ARTE » Literatură » Remușcări

??????????????????????????????????????????????????????????Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri. Ziua în care ne-am certat atât de rău încât ai plecat trântind ușa. Îmi amintesc cât de furios eram și cum am alergat după tine. Nu te vedeam nicăieri și nu aveam nicio idee încotro ai fi putut să o iei. Numai bătrânul indian era acolo, pe prispa casei lui, fumând din vechea pipă așa cum făcea mereu.

Bătrânul indian. Oamenii spuneau că era foarte înțelept. Nu știu dacă era adevărat, fiindcă nu îl auzisem niciodată vorbind. În ciuda faptului că era vecinul nostru, nu știam nimic despre el, nici cum îl cheamă, nici de unde vine. Nici măcar nu eram sigur că poate vorbi, fiindcă de când locuiam în casa aceea nu îl auzisem spunând niciun cuvânt. Era mereu acolo, fumând pe prispă, aproape ca un obiect decorativ în peisaj.

Am alergat câțiva metri de-a lungul drumului, apoi m-am gândit să-l întreb dacă a văzut cumva încotro ai luat-o. Nu pierdeam nimic dacă îl întrebam, cel mai rău lucru care s-ar fi putut întâmpla era să nu-mi răspundă. Așa că m-am întors spre el și am întrebat:

 – Scuză-mă, ai văzut cumva încotro s-a dus soția mea?

 Mai trăsese un fum din pipă, apoi ridicase mâna arătând într-o direcție, fără să spună un cuvânt.

Am mulțumit mormăit și am luat-o în direcția indicată, când am auzit în spatele meu vocea bătrână și răgușită pe care nu o auzisem niciodată până atunci.

– Ai s-o pierzi.

 Dacă doriți să citiți continuarea, achiziționați volumul “Urmele paşilor

Cititorii din străinătate pot achiziționa cartea în limba română sau în limba engleză

Sursa imaginii: Dreamstime

Apreciați pagina de Facebook a acestei cărți

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web
se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply