FinalFusese ultimul spectacol al anului și totodată cea mai reușită reprezentație. De aceea directorul teatrului dorise să aibă loc în ajunul Crăciunului. Închizând stagiunea exact de Crăciun, simțea cumva că-I mulțumește lui Dumnezeu pentru acel succes.

Totuși, era conștient că succesul se datora celei mai noi dansatoare angajate și își dorea ca ea să rămână să lucreze pentru teatrul său și în anii ce urmau. Dar nu putea fi sigur de nimic. Știa atât de puține despre ea… Nu avea idee nici de unde este, nici ce avea de gând să facă de acum înainte. Părea mulțumită și făcea echipă bună cu ceilalți dansatori, dar se putea aștepta și ca ea să plece în orice moment ar fi primit o ofertă mai bună, demnă de marele ei talent. Tot ce știa era ceea ce citea prin ziare: descrieri ale succeselor ei, pe care le cunoștea prea bine, asezonate cu presupunerile şi comentariile ziariștilor. Însă îi respectase discreția și nu întrebase niciodată mai mult decât vrusese ea să spună.

Spectacolul fusese un succes, ca de obicei. Amanda era obișnuită să fie aplaudată nebuneşte de publicul ridicat în picioare, care ovaționa, chemând înapoi la rampă artiștii și mai ales pe ea, steaua spectacolului.

Cunoștea bine acel sentiment de bucurie, aplauzele, florile aruncate pe scenă, special pentru ea, și totuși le retrăia mereu cu aceeași intensitate. Un moment de fericire pură care ar fi vrut să dureze pentru totdeauna. Toate acele gesturi calde, florile pe care mereu le strângea și le ducea acasă o făceau să se simtă iubită.

În seara aceea, când toată lumea se grăbea să-și schimbe costumele și să plece cât mai repede pentru a petrece Ajunul cu cei dragi, Amanda era mai înceată ca oricând. Se schimba atât de lent, că s-ar fi spus că n-ar vrea să termine niciodată. Dăduse drumul cameristei, iar acum era singură în cabină, în fața oglinzii, ștergându-și încet fardul de pe obraji, dezvăluind o față încă tânără, cu ochii mari și triști. Când termină, se ridică în picioare, luă florile și încercă să-i zâmbească chipului din oglindă pe când stingea luminile.

 

Dacă doriți să citiți continuarea, achiziționați volumul “Urmele paşilor

Cititorii din străinătate pot achiziționa cartea în limba română sau în limba engleză

Ilustrație de Adela Șerban

Apreciați pagina de Facebook a acestei cărți

© Toate drepturile aparțin autorului.
Orice reproducere parțială sau totală a textelor publicate pe acest site web
se poate face numai cu acordul scris al autorului.

Facebook Comments

Leave a Reply